Érezze magát biztonságban a Facebookon!

Vágólapra másolva!
A közösségi média olyan világot teremt, ami a korábbinál nyitottabb és összefüggőbb. Lehetővé teszi az emberek számára, hogy életük legfontosabb történéseit megosszák családjukkal, barátaikkal és közösségeikkel. Egyre több ember veszi fel a kapcsolatot másokkal a Facebookon keresztül, így az, hogy a felhasználóinkat biztonságban tudhassuk, még sosem volt ennyire fontos.
Vágólapra másolva!
Forrás: Facebook

Hogyan óvja a Facebook a kiskorúak biztonságát?

Ahhoz egy felhasználó regisztrálhasson a Facebookra, legalább 13 évesnek kell lennie. Ha a Facebook tudomására jut, hogy egy adott fiókot 13 éven aluli gyermek használ, akkor azonnal törli ezt a fiókot és az ahhoz kapcsolódó összes információt is.

A Facebook a biztonságos használatra vonatkozó útmutatókkal és információs anyagokkal is segíti mind a tinédzser felhasználókat, mind a szüleiket és a tanáraikat. Ezeknek az eszközöknek a segítségével a felhasználók megvédhetik magukat a nem kívánatos tartalmaktól, a nem kívánt kapcsolatfelvételtől, valamint a zaklatással és megfélemlítéssel szemben. A tinédzserkorú fehasználóinak biztonságát a Facebook további óvintézkedésekkel óvja. Például legszenzitívebb személyes adataik – például elérhetőségük, iskolájuk neve és címe, vagy a születésnapjuk – sosem érhető el a nyilvános keresések eredményeiben.

A Facebook-fiókok védelméhez hasznos információkat találhat ezen a linken: http://www.facebook.com/safety

A közösségi platformot használók biztonságának védelme érdekében a Facebook közösségi alapelveket fektetett le. Ezekkel az alapelvekkel az a cél, hogy a felhasználók számára kellő teret biztosítsanak az önkifejezésre, és mindenki számára kellemes és biztonságos környezetet teremtsenek.

Forrás: Facebook

Mi az, ami nem megengedett a Facebookon?

  • Meztelenség - a Facebook azért korlátozza a meztelen képek megjelenítését, mert globális közösségének egyes tagjait érzékenyen érinthetik az ilyen típusú tartalmak – leginkább kulturális hátterük vagy életkoruk miatt.
  • Gyűlöletbeszéd - A Facebookról minden gyűlöletkeltő tartalmat eltávolítunk: például az olyan tartalmakat, amelyek közvetlenül támadják az embereket azok faji, etnikai, nemzeti, vallási, szexuális orientációja, nemük, nemi identitásuk, fogyatékosságuk vagy betegségük alapján. Az ilyen védett csoportokkal szembeni gyűlöletet előmozdító szervezetek és személyek nem lehetnek a Facebook tagjai.
  • Erőszak - A Facebook eltávolítja az erőszakot ábrázoló képeket, amennyiben azokat szadista élvezetből, vagy az erőszak dicsőítése céljából osztják meg. Azonban sok esetben az erőszakos tartalmakat éppen azért osztják meg, hogy felhívják a figyelmet az erőszakmentességre, vagy elítéljék az erőszakot. Utóbbi esetben fontos, hogy felelősségteljesen osszunk meg ilyen tartalmakat, és hívjuk fel a felhasználók figyelmét arra, ha egy adott posztra kattintva erőszakos tartalmakat láthatnak.
  • Bűncselekmény - A Facebook eltávolít minden olyan tartalmat letilt minden olyan fiókot, és együttműködik a bűnüldöző szervekkel, ha felmerül a kockázata annak, hogy ezek fizikai fenyegetést vagy egyéb típusú közvetlen veszélyt jelentenek a közbiztonságra.

Amennyiben úgy érzi, hogy egy Facebook-bejegyzés megsérti a közösségi alapelveket, a bejegyzés jobb felső sarkára kattintva egyszerűen jelentheti.

Ha szeretné részletesen megismerni a Facebook közösségi alapelveit, keresse fel az alábbi weboldalt: Facebook.com/communitystandards