MP3-lejátszó az Apple-től

Az új lejátszó egyszerre képes tárolni akár 1000 MP3 formátumú zeneszámot is.

Az Apple új eszköze 5 GB kapacitású, kis méretű beépített merevlemezzel rendelkezik. Az iPod  névre keresztelt lejátszó kizárólag Apple termékekkel működik együtt, a cég FireWire technológiájával néhány perc alatt akár 200 szám is feltölthető rá, melyeket az Apple iTunes szoftver tesz hallhatóvá. A készülékkel szállított akkumulátor élettartalma 8-10 óra.

Az Apple nem a kispénzűeknek szánja új termékét: a több mint 90 ezer forintnak megfelelő összegű dollárért forgalmazott iPod jóval drágább a hasonló lejátszóknál. Steve Jobs, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy a készülék az MP3 formátumú zenék lejátszása mellett képes egyéb fájlokat is tárolni. Ez és az egyéb Apple termékekkel való kompatibilitás jól jelzi a Jobs által hangsúlyozott vonalat, miszerint a cég a "digitális életstílus" hétköznapi eszközeivé kívánja tenni termékeit.

Az iPoddal együtt érkezik érkezik az iTunes multimédia alkalmazás 2-es verziója is, mely az audiolejátszás mellett többel közt grabbelésre és CD-írásra is képes.

[origo]

Olcsóbb az iMac

Itt a Mac OS-X 10.1

Sok apró újdonság a MacWorld Expón