Videotelefonálni is tud a legújabb Skype

2005.12.01. 13:38

A világ legnépszerűbb internetes telefonszoftverét élő képátviteli funkcióval és új címkeresővel bővítették ki.

Egyelőre csak tesztváltozatban érhető el a Skype legújabb, 2-es sorszámú változata, amely már videotelefonálásra is képes - adta hírül az AP hírügynökség. A világ legnépszerűbb internetes telefonszolgáltatásának fejlesztői ezzel felzárkóztak a konkurenciához, mivel a Yahoo és az AOL üzenetküldő programjai már jó ideje képesek élő képátvitelre is, a Sony pedig két héttel ezelőtt indított el egy hasonló, elsősorban videokonferenciákhoz kialakított szolgáltatást. A Skype a webkamerákat gyártó Logitech-kel és a Creative-val is megállapodott arról, hogy árusítani fogja termékeiket, amelyeket a videotelefonáláshoz használhatnak majd a vásárlók.

A Skype fejlesztői egy keresőablakkal is kiegészítették a szoftvert, amelynek segítségével a címtárba felvett ismerősöket lehet gyorsabban megtalálni. A kereső nem csak a szoftveren belül működik: eszköztár formájában be tud épülni a Microsoft Outlook címjegyzékébe, így a levelezőprogramból is közvetlenül tárcsázhatók az ismerősök.

Idén már volt fejlesztés

A számítógépre csatlakoztatható headsettel és videokamerával használható Skype szoftver továbbra is ingyenes, az internetes telefonálásért csak akkor kell fizetni, ha a hívás nem egy másik számítógépre, hanem vonalas- vagy mobilszámra irányul. Ugyan csak most vált elérhetővé, a videotelefon-funkciót év eleje óta többször bemutatta már a gyártó, ezt megelőzően pedig hívásátirányítási opciókkal egészítették ki a szoftvert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK