Új internetet fejlesztenek a japánok

Vágólapra másolva!
A szigetország célja egy, a jelenleginél gyorsabb adatátvitelt, stabilabb működést biztosító, és a vírusoknak is jobban ellenálló világháló megalkotása. 
Vágólapra másolva!

A japán telekommunikációs tárca minisztere, Josihide Suga pénteken jelentette be, hogy az ország egy új generációs internet-hálózat fejlesztésébe vág bele, melynek kereskedelmi bevezetése 2020 tájékán várható. Suga elmondása szerint az új generációs hálózat kifejlesztéséért egy cégek, kormányzati hivatalok, egyetemek közreműködésével életre keltett szervezet lesz felelős, amely valószínűleg már idén ősszel megkezdi működését.

Bár pontos technikai paraméterei még nem ismertek, az új generációs hálózaton gyorsabban lehet majd adatokat küldeni és fogadni, ráadásul az adatok átvitele megbízhatóbban működik majd a jelenlegi internetnél. Fontos jellemzője lesz még, hogy a jelenlegi világhálónál ellenállóbb lesz a vírustámadásokra, illetve az egyes csomópontjainak kiesésésre is. A japán szaktárca reményei szerint a jelentős beruházást igénylő fejlesztések segítségével vezető pozíciót szerezhetnek majd meg az új internetes technológiák terén, így fejlesztéseik világszerte szabvánnyá válnak majd.