Ingyen sms-küldés kerül az új Yahoo Mailbe

Vágólapra másolva!
A szolgáltatást egyelőre csak az amerikai és ázsiai felhasználók vehetik majd igénybe, de nem ez lesz a portál legnagyobb újítása: webkettes eszközökkel is felturbózzák a levelezést.
Vágólapra másolva!

A fejlesztők hétfőre ígérik, hogy a világ második legnagyobb internetes portáljának levelezőszolgáltatásáról lekerül a "béta" jelzés, vagyis befejeződik a közel egy éve megkezdődött felújítása - adta hírül a TechCrunch. Amellett, hogy a Yahoo Mail első lépésben modern kezelőfelületet, felhasználói pedig korlátlan tárhelyet kaptak, az üzemetetők szeretnék "szociális kommunikációs eszközzé" alakítani a szolgáltatást.

Ennek keretében kerül bele a levelezőprogramba az azonnali üzenetküldés - vagyis a chat - mellett az sms-küldés lehetősége is. Mobiltelefonra egyelőre csak az észak-amerikai, indiai és fülöp-szigeteki felhasználók üzengethetnek majd teljesen ingyenesen, akik a címtárba a partnerek telefonszámát is felvehetik majd. A Yahoo-s sms-re adott válaszok közvetlenül a postafiókba érkeznek majd.

A Yahoo Mailből a portál több webes segédprogramja is közvetlenül elérhető lesz majd, így például a naptár és a térkép eléréséhez nem kell kilépni az e-mailből, hanem a begépelt cím és időpont fölé húzva az egeret megjelenik a Yahoo térképének és naptárának gombja. A cég a tervek szerint folyamatosan bővíti majd az így elérhető webes szolgáltatások körét. Az azonnali üzenetküldő mellett a webes levelezőprogram béta változatának első extrája a beépített RSS-olvasó volt.