Kézlevágás túlzott internetezésért

Vágólapra másolva!
Kínában nem csak a kormány, de egyes magánemberek is érzékenyen reagálnak az internetfüggőségre: egy asszony a férje kezét vágta le, mivel az túl sok időt töltött a világháló előtt.
Vágólapra másolva!

A Kína középső részén fekvő Csengtu (Chengdu) városában élő Csiang Ming (Jiang Ming) megígérte feleségének, hogy nem internetezik többet, szabadidejét a családjával, leginkább újszülött kisfiával fogja tölteni. Hamarosan azonban el-eltünedezett otthonról, s közeli internet-kávézók csevegőszobáiban bukkant fel.

"Épp az interneten lógtam, amikor hirtelen zsibbadságot éreztem a jobb kezemben. A képernyőn a nyíl megremegett. A jobb kezem az egérpadon hevert, és lövellt belőle a vér" - idézte a férfit helyi napilap, amelynek tudósítását az Ananova internetes portál ismertette.

A bírósági tárgyaláson a férj arra kérte a bírót, engedjék szabadon feleségét - ő maga ugyanis saját magát okolja a történtekért, hiszen megszegte ígéretét. A bíróság egyelőre elnapolta az ítélethozatalt az ügyben.

Az utóbbi időben az állampolgárai egészséges életviteléért aggódó kínai kormány is fellép az internet által generált függőségek ellen. Az országban már külön klinikán gyógyítják a számítógépes játékfüggőket, az online játékok használatának korlátozását pedig törvénybe is iktatták.