Közlekedési híreket ad a webkettes térkép

Vágólapra másolva!
A fővárosban közlekedőket segíti a Geospace.hu közösségi térképe, amelyen az oldal szerkesztői és a felhasználók jelölgetik az aktuális közlekedési információkat.
Vágólapra másolva!

Új szolgáltatásként került be a Geospace.hu webkettes közösségi térképoldalra a közlekedési hírszolgáltatás, amely a forgalmi helyzetről és az útlezárásokról ad tájékoztatást.

Az oldal szerkesztői a Klubrádió közlekedési hírei, az utinform.hu és az oldal látogatói által beküldött információk, valamint saját tapasztalataik alapján frissítik a közlekedési állapotokra vonatkozó jelöléseket. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Geospace egyik munkatársa autóval járja Budapestet, és az élő felmérés alapján teszi ki a térképre az információkat, tudtuk meg Kőszegi Pétertől, a szájt menedzserétől. A friss közlekedési hírek egy órán belül kerülnek fel az oldalra, az olvasók által beküldött forgalmi információkat pedig szerkesztők moderálják, mint ahogy az oldal egészén.

A térképen az út- vagy sávlezárások, közmű- vagy útfelújítások mellet a forgalmi rend változásai, aktuális fennakadások, balesetek is megtalálhatóak, bár a frissítés üteméből adódóan némi késéssel. Az oldal ezért inkább az útjavítások, terelések elkerülésében ad hathatós segítséget. Az aktuális közlekedési hírek GPS készülékre, vagy a Google Earth szoftverbe is letölthetők az oldalról, és RSS-értesítőt is lehet kérni róluk.

Forrás: [origo]
"Akadálytérkép" a Geospace-en: csak pontokat jelölnek, útszakaszokat nem

A Geospace.hu 2007 májusában indult el, a látogatói több kategóriában vihetik fel a térképre az általuk érdekesnek tartott helyeket, amelyekhez képet is lehet feltölteni. A felvitt információkat a többi látogató véleményezheti, pontosíthatja. Bár a közlekedési információkat is csak gombostű-szerűen "leszúrt" pontok jelölik, azok részletes leírásában megtalálható, hogy mely útszakaszra vonatkoznak, és ott milyen az aktuális helyzet.