Vírusos az új Ang Lee-film

Vágólapra másolva!
Egy kínai informatikai biztonsági cég hívta fel rá a figyelmet, hogy Ang Lee Oscar-díjas tajvani rendező új filmjének, a Sze, csie (Kéj, óvatosság) című kémtörténetnek az internetre felkerült, illegálisan letölthető példányai vírusfertőzöttek.
Vágólapra másolva!

A film hatalmas sikert aratott Kínában: az első két hét 90 millió jüant (2,1 milliárd forintot) hozott a konyhára annak ellenére, hogy a cenzúra hét percet kivágott belőle. A weben letöltésre kínált kalózmásolatok azonban a kínai vállalat szerint legalább 15 százalékukban fertőzöttek.

"A hackerek gyakran élnek vissza bizonyos filmek és zenék népszerűségével, mivel ezeket sokan töltik le, könnyen támadhatnak meg számos számítógépet és terjeszthetik rosszindulatú programjaikat" - figyelmeztet a cégvezető. Li Ting elmondása szerint egy alkalmazottjuk lett figyelmes először a filmes támadásra a múlt héten: a letöltés után azon nyomban lefagyott a gépe, és később kiderült, hogy elvesztette üzenetküldő rendszerének jelszavát is.

A II. világháborúban játszódó film ismét sikert hozott Ang Lee számára Velencében: 2005-ös Brokeback Mountain című filmjével már elnyerte a fesztivál fődíját, idén pedig a legjobb filmnek járó elismerést ítélték a Sze, csie című alkotásnak.