Weben is versengenek a hazai rádiók

Vágólapra másolva!
Egy nemrég készült felmérés szerint a hazai rádiók honlapjai közül az Inforádió és a Magyar Rádió honlapját keresik fel a legtöbben, míg a netrádiók hallgatására alkalmas szoftverek közül a Winamp a legnépszerűbb itthon.
Vágólapra másolva!

A 18-49 éves internetezők 22 százalékát éri el a földi szórású rádiókhoz kapcsolódó 7 vizsgált weboldal (inforadio.hu, radio.hu, slagerradio.hu, danubius.hu, bumerang.hu, klubradio.hu, juventus.hu) közül legalább egy - derül ki a Szonda Ipsos és a Gemius Hungary online közönségfelméréséből.

Az augusztusi adatok alapján az Inforadio.hu a legsikeresebb, ebben a hónapban a 18-49 éves internetezők 9 százaléka kereste fel az oldalt. A Magyar Rádió honlapja, a radio.hu áll a ranglista második helyén 8 százalékos részesedéssel, a harmadik helyet pedig a Slagerradio.hu szerezte meg 6 százalékos közönségaránnyal.

Népszerűnek mondhatók az online rádióhallgatásra alkalmas szoftverek is: ezek közül a legtöbben itthon a Winamp-ra esküsznek: a felmérés szerint csak a 18-49 éves korcsoportban 800 ezren használják, míg az Apple iTunes szoftvere 270 ezer fős táborral bír itthon.