Kennedy-t a Second Life-ban is meggyilkolják

Vágólapra másolva!
A Kennedy-gyilkosság újrajátszásával emlékezik a halott elnökre egy amerikai reklámcég: a Second Life felhasználói a virtuális világban saját avatárjukkal lehetnek szemtanúi az egykori amerikai elnök ellen elkövetett merényletnek.
Vágólapra másolva!

Rejtő egy figurája szerint egy orosz emigráns senki, ha az apja nem volt gárdatiszt, vagy legalább nem vett részt Raszputyin megölésében. Az internet végtelen demokratizáló hatásának hála, ma már bárki ott lehet John F. Kennedy meggyilkolásánál - ha csak virtuálisan is.

A dallasi Dealey Plaza digitális megformálását a texasi székhelyű Avatar Promotions ügynökség végezte el. A digitális Dealey Plaza szabadon bejárható bárki számára, aki rendelkezik az ingyenes Second Life klienssel, igaz, a most belépők még csak a többi érdeklődőt és az elnök körbe-körbe járó üres kocsiját fogják látni. A szimulációban az a füves domb is szerepel, ahol az összeesküvés-elméletek kedvelői szerint egy második merénylő rejtőzött, és nyitott tüzet Kennedyre. A későbbiekben a terepet felhasználják a gyilkosság avatárokkal történő újrajátszására is, de ez az esemény, hírek szerint zártkörű lesz, körülbelül negyven meghívott vendéggel.

Forrás: [origo]
Innen lőtték le az elnököt?

Az Avatar Promotions azzal a céllal jött létre, hogy vállalatok Second Life-beli jelenlétét kialakítsa, tréningeket tartson a virtuális világról, és Second Life központú marketing kampányokat vezessen le. Ügyfeleik közé tartozik a Reuters, a Mercedes Benz vagy éppen az IBM. A mostani akciótól sajtófigyelmet várnak, illetve azt, hogy azok az érdeklődők, akik személyesen nem tudnak elmenni Dallasba bejárni a terepet kedvenc elméleteiket dédelgetve, majd ellepik a digitális verziót.

Nem ez az első nagyszabású esemény a Second Life-ban, de szinte biztos, hogy ez a legmeglepőbb. Cory Doctorowhoz és Larry Lessighez hasonló internetes nagyságok tartottak előadást, több sztár koncertezett virtuálisan a világ valamelyik színpadán, sőt arra is volt példa, hogy rajongók játszották el a U2 egyik koncertjét. Elnökgyilkosság azonban nem volt, eddig.

Az interneten egyébként is bőven találhatunk Kennedyvel kapcsolatos anyagokat. A híres helyeket a Google térkép-szolgáltatásán megkereső Google Sightseeing segítségével megtekinthetjük a helyszínt, a YouTube-on pedig számos John F. Kennedyről szóló felvétel között ott van az is, amit Abraham Zapruder készített a gyilkosságról.