Magyar áldozata van a lottóhoaxnak

Vágólapra másolva!
Egymillió forintot csaltak ki interneten keresztül egy középkorú nyíregyházi nőtől novemberben - közölte az MTI-vel a térségi rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.
Vágólapra másolva!

Fülöp Gergely sajtóügyeletes elmondta, hogy a hölgy egy angol nyelvű e-mailt kapott, melyben arról értesítették, hogy sorsoláson 750 ezer angol fontot (mintegy 260 millió forintot) nyert. A nőtől a nyeremény kézhezvételéhez előbb 160 ezer forintot, majd 840 ezer forintot kértek adminisztratív és kezelési költségekre.

Mivel a becsapott asszonytól a nyeremény átadása helyett később újabb 640 ezer forint küldését kérték, így december 7-én a rendőrségen feljelentést tett. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság megkezdte a nyomozást az angliai fantomcég ügyében.

Az interneten régóta fel-felbukkan a levél, melyben látszólag egy lottónyereményről szóló értesítés lapul. Korábban holland, illetve spanyol lottóváltoztat is keringett, manapság az angol nyeremény a sztori. Két évvel ezelőtt már indult nyomozás hasonló ügyben, ám a percek alatt eltüntethető, majd újraszerveződő - gyakorlatilag csak az e-mailek kiküldésével foglalatoskodó - cégeket nehéz elkapni.