Felfutóban a kesztyűkereső portál

Vágólapra másolva!
Váratlan sikert aratott egy amerikai egyetemista ötlete, aki az elveszett kesztyűk megtalálását megkönnyítő weboldalt indított el.
Vágólapra másolva!

A Pittsburgh-i Carnegie Mellon egyetem (CMU) hallgatója, Jennifer Gooch eredetileg csak jópofa ötletnek szánta a onecoldhand.com-on elindított kesztűpár-keresőt. Az első tíz napban azonban már több mint 55 ezer látogatót vonzott szájt, amelynek a híre gyorsan elterjedt az interneten, és négy párat már sikerült is egyesíteni egy hónappal az indulás után - adta hírül az AP.

Gooch gyűjtőládákat helyezett el a város különböző pontjain, amelyekbe a talált kesztyűket be lehet dobni. A dobozokat a művészeti szakos lány rendszeresen kiűríti, lefényképezi, és egy rövid leírás kíséretében felteszi az oldalra. Az ott megadott elérhetőségen a tulajdonos pedig jelentkezhet a kesztűjéért.

Az első netező, aki az oldal segítségével lelt rá ismét a kesztyűjére, a CMU egyik német ösztöndíjasa volt, aki az egyik oktatási épületben hagyta el a Németországban vásárolt ruhadarabot. Jennifer Gooch maga is meglepődött azon, hogy milyen sikeres lett a kezdeményezése, de mint elmondta, rájött: a kesztű egy olyan kiegészítő, amihez sokan kötődnek az elvesztése után, egészen különböző okokból.

Az alapító a nagy sikerre való tekintettel nemrég az oldal New York-i változatát is elindította, miközben sokan keresik meg azzal a világ különböző pontjairól, hogy segítsen egy helyi kesztűkereső beüzemelésében. Gooch a portál menedzselése mellett tavasszal visszatér eredeti, művészeti tevékenységéhez is, és egy kiállítást rendez a talált kesztűk fotóiból egy album megjelentetésével együtt.