Nem lesz különc az új Internet Explorer

Vágólapra másolva!
A Microsoft szerint a készülő Internet Explorer 8 korrektül kezeli majd a webes szabványokat - aminek hiánya miatt elődeit sok kritika érte.
Vágólapra másolva!

Az IEBlogon publikált bejegyzés szerint az új Internet Explorer első béta verziója már valamikor a jövő év első felében elérhető lesz, a végleges változat premierjéről egyelőre nincs információ.

A Microsoft böngészőjének fejlesztését végző részleg egyik vezetője, Dean Hachamovitch a blogon úgy nyilatkozott, nemrég mérföldkőhöz értek. A még közel sem kész IE8 ugyanis már képes legenerálni azt a grafikus fejecskét, melyet a böngészők webes szabványokkal való kompatibilitását vizsgáló Acid2 teszt részét képezi.

Az, hogy az Internet Explorer hiba nélkül teljesíti a webszabvány-tesztet, azért is fontos, mert a közelmúltban az ingyenes Opera böngészőt fejlesztő cég pont amiatt panaszolta be a Microsoftot az EU-nál, hogy a cég - korábbi - browserei nem megfelelően kezelik a webes technológiákat.

Ez a konkurenciára nézve azért káros, mert az Internet Explorert használja az internetezők döntő többsége, így a honlapkészítők is erre optimalizálják az oldalakat. A szabványok nem megfelelő kezelése miatt azonban az IE-re belőtt, azon hiba nélkül megjelenő weboldalak más, alternatív böngészőn hibásan jelenhetnek meg. Azt egyébként az Acid2 teszt honlapján elhelyezett bejegyzésben is megerősítették, hogy az új, egyelőre nem publikus IE8-verzió kiállta a próbát, bár az itt véleményt nyilvánító szakember szerint mindez még nem jelenti azt, hogy a Microsoft minden böngészőjével kapcsolatos anomáliát orvosolt volna.