Elkészült a magyar nyelvű Google-naptár

Vágólapra másolva!
A webes naptár nem csak magyarul beszél, de magyar névnapokat és ünnepeket is meg tudja jeleníteni.
Vágólapra másolva!

A Google Calendar magyarított változata a Google Naptár nevet kapta, derül ki a cég közleményéből, de továbbra is a calendar.google.com webcímen érhető el. A webes naptárszolgáltatást egy Google felhasználi fiók regisztrálása után lehet igénybe venni.

A webböngészőben megjelenő felületen egy kattintással lehet eseményeket felvenni, és e-mailcímek megadásával az ismerősöknek is elküldeni, akik az eseményt megnézhetik és válaszolhatnak a meghívásra akkor is, ha nincs saját naptáruk. A mobilszám regisztrációja után a Google SMS-emlékeztetőket is küld az eseményekről, de ugyanezt e-mailben is lehet kérni.

A személyes Google-naptárat a weben is láthatóvá lehet tenni másokkal, és más naptáralkalmazásokkal is együtt tud működni. Az ünnepi naptárak használatával láthatók az aktuális névnapok, illetve nemzeti ünnepek és ünnepnapok. A "Magyar névnapok" és a "Magyar ünnepnapok" naptárak a Naptárak kezelése menüpontban a Naptár felvétele, majd a Tallózás a naptárakban lehetőségek kiválasztásával érhetők el.