Lecsapott a rendőrség a warezszerverekre

Vágólapra másolva!
Meg nem erősített információk szerint újra szervereket foglal le a rendőrség. Több illegális szerver "elhallgatott", nem tudni lekapcsolták, vagy lefoglalták őket.
Vágólapra másolva!

Illegális warezszervereket foglal le ezekben a percekben a rendőrség - adta hírül a fájlcseréléssel kapcsolatos információkat közlő asva.info. A blog nem közöl részleteket az érintett szerverekről, sem arról, hogy a lefoglalások hol zajlanak. (A blognak nincs köze az elsősorban filmes jogvédelemmel foglalkozó ASVÁ-hoz, a névazonosság inkább fricska.)

Más források is megerősítették, hogy a legismerteb illegális szerverek jelenleg elérhetetlenek. Mivel az akció minden bizonnyal jelenleg is tart, eldönthetetlen, hogy mely szervereket foglalta le a rendőrség, és melyeket kapcsolta ki elővigyázatosságból az üzemeltető.

A warezszervereken havidíj fejében olyan szoftvereket, filmeket, elektronikus könyveket terjesztenek, amelyekért egyébként fizetni kellene. A havidíj általában néhányezer forint, és ezért az összegért szinte akárhány - ennél jóval drágább - szoftver és film tölthető le.

Korábban már - épp az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Alapítvány, vagyis az ASVA kezdeményezésére voltak razziák hazai internetszolgáltatóknál.