Kincset, aknát rejthetnek a honlapok

Vágólapra másolva!
Kalandozások terepévé változtatja a webet egy frissen megjelent sokszereplős játék. A net bátor felfedezői értékes kincseket áshatnak el a weblapokon, csapdát hagyhatnak a következő arrajárónak és küldetéseket teljesíthetnek.
Vágólapra másolva!

A PMOG - Passzív Többjátékos Online Játék - használatához mindössze egy kiegészítőt kell telepíteni a Firefoxba, és ingyenesen regisztrálni. A PMOG egy a számítógépes szerepjátékokból ismert eszköztárat ad hozzá a böngészőhöz, ezen lehet követni a karakter fejlődését, és ezen keresztül adhat ki parancsokat a játékos. Az egyes oldalakon ládákat lehet elásni, híreket lehet címkékkel ellátni, a következő olvasó dolgának megkönnyítéséül, de alá is lehet aknázni a weboldalakat, értékes játékpontoktól megfosztva a többieket. A legjobb funkció mégis a portál létrehozása, amivel további érdekes cikkekhez irányíthatja át a lelkes kalandozó a játékostársakat.

Az érdekes ötlet mellett figyelemre méltó még a PMOG felülete is, hiszen a klasszikus fantasy háttér helyett inkább a manapság divatos steampunk stílus mellett döntöttek a készítők. Így a web kalandozói bátran képzelhetik magukat múlt századi úriembernek, vegyszerfoltos köpenyben tevékenykedő őrült tudósnak, vagy akár a gázlámpákkal megvilágított nagyvárosok útjait járó detektívnek, illeni fog a játékba. Mivel a PMOG most robbant be a köztudatba és számos geekblog is linkelte, így a játék időnként akadozik, az előre elkészített küldetések betöltésére pedig hosszú perceket kell várni. Az érdeklődési hullám elültével azonban jó szórakozás lehet a weben, böngészőablakban dolgozóknak az passzív szerepjáték.

Akik nem csupán internetezés közben szeretnének kalandozni, hanem a mindennapi életbe is bevonnák a papíros, dobókockás szerepjátékok világát, azok a Chore Wars szolgáltatás segítségével szervezhetik kampányokba a házimunkát vagy a bevásárlást. Bár a Chore Wars alapvetően vicc, nem elképzeletetlen, hogy egy kollégium, albérlet életébe hozhat némi színt az online vezetett játékos házimunka-napló.