Önletöltő torrentfájlok nagymamáknak

Vágólapra másolva!
El se kell magyarázni, meg se kell tanítani a fájlécserebere finomságait: egyetlen telepítőprogram segítségével lehet letöltögetni a kiválasztott fájlt.
Vágólapra másolva!

Elmúltak azok az idők, amikor a fájlcserélgetés kizárólag jogsértő tartalmak letöltését jelentette, tele az internet ingyenesen letölthető anyagokkal. Ám a technológia használatba vétele még mindig nehézkes lehet a tapasztalatlan számítógéphasználók számára. Szerencsére akad egy szolgáltatás ami azokon segít, akik szeretnék rokonaikat, barátaikat minél gyorsabban hozzájuttatni egy-egy ingyenesen letölthető filmhez vagy albumhoz, ám nem szívesen magyaráznák el a torrent technológia használatát.

A Torrent2Exe.com oldal a feltöltött torrent fájlokat önmagában is futtatható mini torrentkliensbe csomagolja. Az így kapott kis kliens ugyan azt az egy anyagot tudja letölteni, amit belekódoltak, cserébe üzemeltetése senkinek nem okozhat gondot. A szoftver elindítása után felveszi a kapcsolatot a torrentszerverrel, letölti a fájlokat, majd a végén még megkérdi a felhasználót, mennyi adatot szeretne visszaosztani a fájlcserélő közösségnek. A szolgáltatás programozói gondoltak a nagyobb fájlokat letöltőkre is, a Torrent2Exével készített kliensek automatikusan elindulnak a számítógép bekapcsolásával, ám akit zavar ez a nagy önállóság, ki is kapcsolhatja ezt a funkciót.

A szolgáltatás használatát természetesen a szükséges óvatossági lépések mellett, bekapcsolt vírusírtó mellett ajánljuk. Ám ezt már megtehetik a segítséget nyújtó rendszergazdák, a nagymamájukat telefonon eligazító unokák is a saját gépüknél, míg a torrentkliens telepítésének elmagyarázásához szinte biztosan személyes találkozóra van szükség. A szolgáltatás üzemeltetői szerint az egyszerűen használható önletöltő torrentek művészeknek is segíthetnének műveik terjesztésében, megnyitva a költséghatékony fájlcserés letöltés lehetőségét mindenki előtt. Ha a hackerek és a vírusterjesztők nem kezdik el támadni a Torrent2Exe-t, akár igazuk is lehet, a fájlcserélő techológiák népszerűsége pedig még tovább növekedhet.