A Google nem veszi le az iszlámista videókat a YouTube-ról

Vágólapra másolva!
A Google visszautasította, hogy eltávolítson minden iszlamista anyagot népszerű videomegosztó portáljáról, a YouTube-ról.
Vágólapra másolva!

Az iraki háborút támogató Joseph Lieberman független amerikai szenátor előzőleg arra kérte a kaliforniai céget, hogy vegye le a YouTube-ról az összes olyan videót, amely terrorista csoportoktól származik. A Google a YouTube-on elhelyezett válasznyilatkozatban közölte: néhány videót eltávolítottak, mert gyűlöletbeszédet, erőszakot tartalmaztak vagy más módon megsértették a közösségi normákat.

A vállalat állítása szerint Lieberman azt követelte, hogy azokat a videókat is töröljék, amelyekben nincs erőszak vagy gyűlöletkeltés, de terrorista csoportok termékei. "Tiszteletben tartjuk és megértjük nézeteit, de a YouTube a szólásszabadságot támogatja és védi mindenki jogát ahhoz, hogy népszerűtlen álláspontokat fejtsen ki" - olvasható az üzenetben. Lieberman szenátor a hét elején írott levelében követelését azzal indokolta, hogy az iszlamista csoportok a YouTube-ot használják fel toborzó és kiképző videók egymás közti kicserélésére.