Idén is egész nyáron át tart a blogverseny

Vágólapra másolva!
A hvg.hu negyedik alkalommal is útjára indítja blogversenyét, a Goldenblogot. A tavalyihoz hasonlan idén is közel három hónapon át tart majd a hálónaplók megmérettetése.
Vágólapra másolva!

Az új szabályok szerint ebben az évben kiemelt szerepet kapnak a kiválasztásban a blogokat nevező internetezők, és a szervezők reményei szerint az egyes kategóriák versenye is nagyobb nyilvánosságot kap majd. Az eddigiekhez hasonlóan most is a hazai blogélet fellendítése és a legjobb blogok szélesebb körben való megismertetése a fő szempont.

A Goldenblog 2008-as megméretésében előre rögzített kategóriákban zajlik majd a verseny. Fontos változás, hogy az idén nem egyszerre lesz minden kategória versenye, hanem tíz héten át, heti egy témában (a kategóriák: "mainstream", gasztroblogok, kulturális blogok, IT-blogok, szórakozás blogok, tanácsadói blogok, hírblogok, komplex blogok, fotóblogok, helyi.érték). Ezáltal a szervezők reményei szerint az egyes kategóriák nagyobb figyelmet kapnak, és a zsűritagoknak több idejük lesz a blogok átnézésére.

Az eddigieknél nagyobb szerepet kap az értékelésben a verseny aktív közönsége. Jelöléskor a nevező bejelölheti, hogy kíván-e abban a kategóriákban zsűrizni, amelyikbe blogot ajánlott. A közönségzsűri mellett értékel egy szakmai zsűri is, amelynek tagjai a hvg.hu újságírói, a HVG Online csoport tematikus oldalainak szerkesztői és a tavalyi verseny díjazottjai közül kerülnek ki. A két zsűri végső listáját a szervezők összesítik, mindkét lista azonos súllyal fog szerepelni a végeredményben.

Az idén először külön versenyeznek a "profi" és "amatőr" indulók. A nagy olvasottságú portálok, kiadványok, szervezetek által indított, támogatott blogok külön kategóriába kerülnek, melyben csak egy egész nyáron át tartó, nyílt közönségszavazás lesz. A mainstream kategórián kívüli kilenc kategóriagyőztes közül a tavalyi nyertesek és a hvg.hu zsűritagjai választják ki a verseny abszolút győztesét. A győztes kilétét a nyárvégi díjátadó gálán hozzák nyilvánosságra.

További információk, részletek a verseny menetéről, annak pontos szabályairól, a szakmai zsűri összetételéről, a támogatókról és az ajándékokról a verseny hivatalos honlapján, a www.goldenblog.hu oldalon.