Ausztrál pedofilokat fogtak el

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek 70 gyanúsítottat Ausztráliában az internetes pedofília ellen indított kiterjedt hatósági akció keretében - jelentette be csütörtökön a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az akciót a nemzetközi bűnüldöző szövetség, az Interpol kezdeményezésére indították Ausztráliában, 170 másik országhoz hasonlóan. Az Interpol annak hatására határozta el a nemzetközi akciót, hogy egy számítógépes kalóz feltett 99 pedofil fényképet egy európai honlapra. Az ausztrál nyomozók fél évi munkával 2800 olyan internetes címet derítettek fel az országban, amelynek azonosítani tudták a pedofíliával gyanúsítható tulajdonosát - közölte Mick Keelty, az ausztrál szövetségi rendőrség vezetője. "További személyeket fogunk őrizetbe venni, a nyomozás folytatódik" - jelentette ki.

Az őrizetbe vettek között tanárok és rendőrök is vannak. Több mint egymillió pedofil fényképre bukkantak, köztük olyanokra is, amelyeken csecsemők láthatók. "Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez volt a pedofília elleni eddigi legsikeresebb akciónk, együttműködésben nemzetközi partnereinkkel. (A képeken szereplő gyerekek) különböző országokból valók, a nagy baj az, hogy sokukról nem tudjuk, melyekből, s azt sem, hogy továbbra is nemi visszaélés áldozatai-e ők" - mondta Keelty.