Két hét börtönt kapott a hacker

Vágólapra másolva!
Két hét börtönbüntetést kapott az a dán fiatalember, aki feltörte Michael Rasmussen országúti kerékpáros internetes postafiókját, s pénzért próbálta több médiumnak értékesíteni a klasszis elektronikus leveleit.
Vágólapra másolva!

A 31 éves számítógépes kalózt még tavaly augusztusban fogták el Herningben. Az ügy július 31-én robbant ki, amikor a B.T. című dán bulvárlap sportrovatának vezetője, Peter Brüchmann elárulta, hogy visszautasította egy Rasmussen e-mailjeit áruló hacker ajánlatát, ám az illető elmondta neki, hogy mindenképpen nyilvánosságra akarja hozni a Touron sokáig vezető - ám doppinggyanú miatt az első helyről visszaléptetett - kerekes levelezését, amelyből kiderül, hol tartózkodott júniusban.

Az akkor 33 éves sportolót 2007. július 25-én, a 16. szakaszon aratott győzelmét követően zárta ki csapata, a Rabobank, mert hamisan azt állította a vezetőknek, hogy júniusban Mexikóban edzett - ezért nem érték el a doppingellenőrök -, miközben egy korábbi kerekes, Davide Cassani Olaszországban látta őt annak a hónapnak a közepén a Dolomitokban tréningezni. A versenyző állítólag a Rabobank vezetőinek beismerte, hogy korábban nem mondott igazat, így a holland csapat a vezető hely ellenére azonnal visszaléptette a versenytől és elbocsátotta a klubtól. Később egy lapinterjúban Rasmussen mégis tagadta, hogy Olaszországban lett volna a kérdéses időpontban.