Az online sugárzott műsorokat kiváltja a letöltés

Vágólapra másolva!
Vint Cerf, az internet atyjaként számon tartott, jelenleg a Google internet-evangélistájaként tevékenykedő informatikus szakember szerint a jövőben a letölthető, nem pedig a szerverekről sugárzott, vagyis streamelt videók lesznek népszerűbbek a világhálón.
Vágólapra másolva!

Cerf a Beet.tv-nek adott interjújában beszélt az internetes videó, és a széles sávú technológiák helyzetéről. A 65 éves szakember arra számít, hogy a jövőben a videofájlokat, filmeket nem weben keresztül sugárzott formában fogjuk majd nézni, hanem teljes egészében letöltjük majd azokat, bár ehhez a hálózat sebességének jelentős növelésére van szükség. Egy másodpercenkénti gigabites letöltésre képes kapcsolattal egyórányi mozgóképes tartalmat mintegy 15-16 másodperc alatt lehet letölteni - írja a News.com.

Ugyanakkor az internetevangelista azt is elmondta, a streaming-alapú tartalomszolgáltatás köré is lehet jó üzleti modellt építeni, ám ennek sikerességéhez a jelenleginél nagyobb szabadságot kell biztosítani a felhasználóknak abban, hogy mely reklámokat szeretnék megtekinteni, s melyeket nem.