Kiirtotta családját a börtönből megszökött spammer

Vágólapra másolva!
Megölte feleségét és hároméves gyermekét, majd magával is végzett az az ismert spammer, aki a hétvégén szökött meg egy amerikai büntetés-végrehajtási intézetből.
Vágólapra másolva!

A 35 éves Edward "Eddie" Davidson 2003 és 2006 között legalább 3,5 millió dolláros, azaz mintegy félmilliárd forintos bevételre tett szert abból, hogy húsz társaság nevében kéretlen reklámlevelek százezreit küldre szét a hálón. Az üzeneteket úgy álcázta, mintha azok legitim cégektől származtak volna. Davidsont a 21 hónapnyi elzárás mellett 715 ezer dollár, azaz mintegy 103 millió forintnak megfelelő kártérítés megfizetésére kötelezték, miután bűnösnek találták adócsalásban és e-mail-üzenetek fejlécének meghamisításában.

Davidsonnak büntetését egy ún. Federal Prison Campben kellett volna letöltenie Coloradóban. Ezek az USA-ban működő legkevésbé szigorú büntetés-végrehajtó intézetek, ahol a fogvatartottak általában közmunkát végeznek. A hírügynökség beszámolója szerint a férfi akkor szökött meg, amikor vasárnap felesége meglátogatta: kocsijukkal előbb otthonukba vezetett, ott átöltözött, majd ismeretlen helyre távozott. A 9News.com beszámolója szerint a coloradói rendőrséget csütörtök délelőtt értesítették arról, hogy lövéseket hallottak Davidson East Arkansas Place-ben lévő háza felől. A szomszédba egy nyakon lőtt, ám életben lévő tinédzser lány menekült át segítséget kérni.

A helyszínre érkező rendőrök a ház előtti kocsifelhajtón parkoló terepjáró mellett két holttestet találtak, ezek egyike a spammer felesége, Amy Hill volt, a másik pedig maga Davidson. A jármű hátsó ülésén a férfi hároméves lányának a holttestét is felfedezték, de az autóban a házaspár hét-nyolc hónapos fiúgyermekét is megtalálták sértetlenül, akit kórházba szállítottak. Feltehetően mindkét családtagjával a spammer végzett, aki végül maga ellen fordította fegyverét. A 9News.com tudósítója a szomszédoktól megtudta, hogy a nyakon lőtt tinédzser lány vagy Hill, vagy Davidson gyermeke volt, állapotáról egyelőre nincs információ, de a lap beszámolója szerint az biztos, hogy a lány maga beszélt a kiérkező járőrökkel.