Túl sokat cseteltek a lengyel rendőrök

Vágólapra másolva!
Túl sok időt töltenek a lengyel rendőrök egy, a Facebookhoz hasonló lengyel közösségi portál látogatásával, ezért az országos parancsnokság úgy döntött, hogy mostantól tilos felmenni erre a szájtra a munkaidő végéig.
Vágólapra másolva!

"Sok más vállalathoz hasonlóan, mi is úgy határoztunk, a Nasz-klasa.pl (a mi osztályunk) nem elengedhetetlen ahhoz, hogy alkalmazottaink ellássák a munkával kapcsolatos feladataikat" - idézett egy rendőrségi szóvivőt a Dziennik című napilap hétfői száma. A határozott fellépésre azt követően került sor, hogy egy belső vizsgálat kimutatta: a rendőrök a munkavégzés helyett a neten való csevegésben voltak serények.

Az oldalt azért nem tiltották le végleg a gépekről - hiszen ott van például a netes bűnüldözés. A netrendőrökön kívül a többiek sincsenek teljesen elzárva: a dolgos nap végén bátran csetelhetnek újból. Más lengyel állami vállalatoknál egyebek közt a YouTube elérhetőségét korlátozták, mert a vezetők szerint a videómegosztó portál a dolgozók figyelmét is megosztotta a munka és a szórakozás között.