Pornóvírus támad a Twitteren

Vágólapra másolva!
Az ismert mikroblog-szolgáltatást használják pornóvideónak álcázott kártevőjük terjesztésére feltehetően brazil nemzetiségű online bűnözők. 
Vágólapra másolva!

A Kaspersky internetbiztonsági cég szerint a most felfedezett kártevő az első olyan féreg, amely egy hamis Twitter profilt használ kártékony töltetének terjesztéséhez. Az oldalon egy pornóvideót ígérő linket helyeztek el, melyre kattintva az Adobe Flashnek álcázott kamuprogram települését kínálja fel a böngésző - számolt be a BBC.

Szakértők szerint nyelve és a kapcsolódáshoz használt szerverek IP-címe alapján brazil víruskészítők munkája lehet - és Windowst futtató számítógépekre veszélyes. Ha a PC-n aktivizálódik, az internetről trójai programot tölt le rá, amely a winchesterről különböző adatokat gyűjt be, és továbbítja azt készítőinek. Az orosz biztonsági cég a közelmúltban két másik kártevőt is felfedezett, amelyek a MySpace és FaceBook szociális hálózatokat használják önmaguk terjesztéséhez, és ugyancsak egy kamu Flash Playernek volt álcázva töltetük - a biztonsági szakemberek úgy vélik, egyre több ilyen vírus megjelenése várható, mivel a vírusírók rájöttek, a felhasználók nagyobb eséllyel kattintanak egy olyan linkre, amelyről azt látják, hogy egy ismerősüktől érkezik.