Az amerikai elnökválasztás spamrekordokat dönthet meg

Vágólapra másolva!
Az amerikai hálózat- és adatvédelmi megoldásokkal foglalkozó SonicWALL előrejelzései szerint a 2008. november 4-i amerikai elnökválasztást megelőző 30 napban több mint 5 milliárd politikai tartalmú spam fog landolni a postafiókokban.
Vágólapra másolva!

A kampány kezdete óta a hasonló kéretlen levelek aránya eddig nem tapasztalt mértéket ért el, és a tendencia egészen a választás napjáig folytatódik majd. A biztonsági cég adatai szerint csak az elmúlt 3 hónapban 20 százalékkal több politikai e-mail érkezett a postafiókokba. "Folyamatosan figyelemmel kísérjük a politikai tartalmú kéretlen e-mailek forgalmát a választási ciklus kezdete óta" - mondta Andy Klein, a SonicWALL termékmarketing menedzsere. A vezető szerint 2004-ben mintegy 1,25 milliárd politikai spamet prognosztizáltak és mértek a választást megelőző időszakban. Az azóta eltelt években általánosságban is óriási növekedést figyeltek meg a kéretlen e-mailek számát illetően, így a mostani választások idején már biztosan meghaladja a számuk az 5 milliárdot.

2004 óta az e-mail az egyik leggyakrabban alkalmazott kommunikációs forma a választásokon induló jelöltek között. A spammerek minden bizonnyal még jobban kihasználják majd a választást övező érdeklődést és hangulatot, így mind az üzleti mind pedig a magánfelhasználóknak azt javasoljuk, tegyék meg a kellő óvintézkedéseket a még hátralévő időszakban, hogy védve legyenek a kéretlen levelek áradatától.

A Magyarországon elküldött politikai tartalmú kéretlen leveleket a Közép-Európai Egyetem kampányarchívuma gyűjti és őrzi. Az archívumban 2002-ből több mint ezer, 2006-ból pedig közel 400 e-mail, sms és mms található. Ezekben nem csak a pártok által hivatalos, vagy félhivatalos úton terjesztett kampányüzenetek szerepelnek, hanem a szavazópolgárok egymást buzdító, esetleg az ellenfelet lejárató rigmusai, üzenetei is.

(PCWorld.hu)