Ingyenhonlap mindenkinek a Google-tól

Vágólapra másolva!
Mától magyarul is beszél a Google ingyenes honlapkészítője. A Webhelyeket kluboknak, projektmunkában dolgozó csoportoknak vagy épp különböző városokban dolgozó családoknak ajánlja a cég.
Vágólapra másolva!

Az eddig csak angolul beszélő webalkalmazás 37 nyelvvel bővült, köztük a magyarral is. A Súgó oldalak még nem követték a Webhelyek felületét, így akinek problémája támad, az kénytelen lesz szótárazni.

A sites.google.com cím beírása után maximum öt perc létrehozni egy honlapot, a folyamat legidőigényesebb része az előre elkészített színsémák közti válogatás. A későbbiekben hozzáadható letölthető fájlokat kínáló aloldal vagy kütyüs irányítópult, de ezek létrehozása sem vesz igénybe pár pillanatnál többet. Az egyszerű szerkeszthetőségnek hála a Webhelyek alkalmas lehet minden olyan csoportnak, amelynek modern kinézetű, sok információt tároló honlapra van szüksége, ám nincs ideje a tervezgetésre.

Forrás: [origo]
Mindent elmond róla, hogy két perc alatt hoztuk létre

A Google Alkalmazásokat használó csoportok 10 gigabájtnyi hellyel gazdálkodhatnak az oldaluk létrehozásakor, az egyéni felhasználóknak pedig 100 megabájt jut. A feltöltött anyagok mellett számos beilleszthető funkcióval gazdagíthatják a készülő oldalakat a kreatívabbak. Naptárral, YouTube-videókkal, letölthető dokumentumokkal vagy akár iGoogle kütyükkel is felszerelhető a Webhelyeken létrehozott weblap.

A Google Webhelyek a cég által megvásárolt JotSpot nevű szolgáltatásból nőtte ki magát. A Google 2006 októberében vásárolta fel a kis- és középvállalkozásokat kulcsrakész, szabadon szerkeszthető wikikkel kiszolgáló céget. A JotSpot ügyfelei között komoly nagyvállalatokat is találhatott az érdeklődő, a fizetős wikin tartotta vállalati tudásbázisát az Intel és az eBay is.