Már videotelefonálni is lehet a Gmailből

Vágólapra másolva!
A Google-os webes postafiókon keresztül mostantól telefonálni is lehet, ha van webkameránk, akkor akár képpel is, viszont az új funkció nem működik azonnal: egy plugint telepíteni kell hozzá a böngészőbe.
Vágólapra másolva!

A Google új szolgáltatást épített be levelezőszolgáltatásába: a gmailes postafiókkal rendelkezők ezentúl közvetlenül a webes felületen keresztül telefonálhatnak vagy videotelefonálhatnak egymással. Ilyen szolgáltatást eddig csak a külön telepítendő Google Talk alkalmazás nyújtott, amelyből csak a szöveges csevegés volt elérhető a Gmail-fiókból is, minden külön alkalmazás telepítése nélkül.

A webes videotelefon vagy hanghívás indításához már nem elég csak ennyi, az új funckóhoz telepíteni kell egy plugint a http://mail.google.com/videochat oldalról. A szükséges kiegészítő úgy is elérhető, ha a beállításoknál engedélyezzük a videotelefonálást. A hanghíváshoz vagy a webkamerás csevegéshez mindkét félnek szüksége van körülbelül másfél megabájtos plugin telepítésére, amelyet a böngésző újraindítása után lehet használatba venni.

A webkamerás csevegést vagy hanghívást a partner névjegyére kattintva, vagy szöveges üzenetküldés alatt a "Videó és egyebek" gombbal lehet elindítani, ahol a webes kliens arról is visszajelzést ad, hogy a partner gépén elérhető-e a funkció. A kiegészítő használatához Windows XP vagy Vista operációs rendszer szükséges, és létezik belőle Maces verzió is, amely az Intel processzorral rendelkező modelleken használható.