A spammerek listáján a Microsoft

Vágólapra másolva!
A redmondi szoftveróriás is felkerült a Spamhaus.org novemberi top 10-es feketelistájára, melyre azok a szolgáltatók kerülnek fel, amelyeknek hálózataiból a legtöbb levélszemét indul a világhálóra - számolt be a Cnet.
Vágólapra másolva!

A feketelistát működtető Spamhaus.org egyik vezetője Richard Cox úgy nyilatkozott, a szervezet már több alkalommal megkereste a Microsoftot a levélszeméttel kapcsolatos problémák kapcsán, de a társaság nem lépett fel a problémákkal szemben. A Cnet híre szerint már más biztonsági cégek, például a McAfee szakértői is jelezték, hogy a szoftveróriás által hosztolt oldalakon egyre gyakoribbak az online átverések és a spam. A lista ötödik helyén szereplő Microsoft mellett egy másik teljesen legitim vállalkozás, az amerikai Verizon mobilszolgáltató is felkerült a kilencedik helyre.

Forrás: [origo]
A toplista a Spamhaus.org-on

Az amerikai lapnak a Microsoft helyi szóvivője úgy nyilatkozott, a spam és az online csalás nem csupán a céget érintő probléma, ám a társaság számos olyan szolgáltatást - például a Messenger üzenetküldőt és a Live Hotmail levelezőszolgáltatást - üzemeltet, amelynek felhasználói a netes bűnözők és levélszemét-küldők célpontjai. A redmondiak állításuk szerint mindent megtesznek a jogsértő tevékenységek megakadályozása végett. Ugyanakkor a Washington Post it-biztonsággal foglalkozó szakértője szerint a csalók azért helyezik el a Microsoft különböző webes szolgáltatásain, mert tudják, hogy azok úgysem fogják blokkolni a spamek ellen védekezni kívánó üzemeltetők.