Indul a PlayStation virtuális világa

Vágólapra másolva!
A Sony hivatalosan bejelentette, hogy Home, vagyis otthon névre hallgató, PlayStation 3 konzolokról elérhető virtuális világa csütörtökön béta verzióban világszerte elérhetővé válik a legújabb játékgépek tulajdonosai számára.
Vágólapra másolva!

A Second Life-hoz hasonló, ám jóval tetszetősebb grafikai megjelenítést alkalmazó szolgáltatást a merevlemezzel felszerelt PlayStation 3 (PS3) konzolokra a társaság online szolgáltatásán keresztül ingyenesen lehet letölteni csütörtöktől. A Home-ot egyébként a japán vállalat még tavaly jelentette be, s az eredeti tervek szerint már rég el kellett volna indulnia, ám a közelmúltig csak zárt körben, tesztelők szűk köre számára volt hozzáférhető.

A virtuális világban a konzoltulajok saját avatárral, azaz ízlésük szerint kialakított, élethű háromdimenziós karakterrel jelenhetnek meg, ahol a többi bejelentkezett játékossal kommunikálhatnak: a hagyományos gépelős chatelés mellett internetes hang-, vagy videokonferencia lebonyolítására is lehetőség van, ám ezekhet headsetre, illetve EyeToy webkamerára is szükség van. A Home világában a felhasználók virtuális otthonukat is megtervezhetik, de akár járművekre is szert tehetnek, vagy boltokat, bárokat kereshetnek fel, bizonyos helyszíneken pedig videókat nézhetnek meg, és minijátékokat próbálhatnak ki. Bár a szolgáltatás alapvetően ingyenes, a Second Life-hoz hasonlóan bizonyos extra szolgáltatásokat és tartalmakat csak valódi pénzért lehet majd megvenni benne: például ahhoz, hogy a játékbeli karakter a Diesel ruhagyártó cég virtuális farmerét viselhesse, másfél eurót kérnek el - számolt be az AFP hírügynökség.


Így lehet mászkálni a Home-ban PS3 konzolról


A Sony a szolgáltatás bevezetésétől azt reméli, hogy azzal vonzóbbá teszi a PS3-at az olyan emberek számára, akiket egyébként nem nagyon érdekelnek a videojátékok. A felhasználók e szegmense korábban leginkább a Nintendo Wii-t vásárolta meg. A Konnektor blog szerzőinek beszámolója szerint a magyar PlayStation 3-tulajoknak a Home használatához trükközniük kell valamilyen külföldi postacím megadásával, e nélkül ugyanis a Sony azon online szolgáltatását sem érhetik el, ahonnan a virtuális világ szoftverét letölthetik.