A Facebook kitiltja a szoptatós képeket

Vágólapra másolva!
A Reuters beszámolója szerint a felhasználók körében felháborodást váltott ki az, hogy a Facebook közösségi oldal működtetői eltávolítják azokat a képeket, melyen kismamák láthatók babáik szoptatása közben - de csak ha az anyuka melle is látszik a fotón.
Vágólapra másolva!

Barry Schnitt, a vállalat szóvivője a hírügynökségnek úgy nyilatkozott, az eltávolítás nem érinti a szájtra feltöltött összes szoptatós felvételt, csupán azokat, amelyek túl sokat mutatnak az anyuka kebleiből. Megfogalmazása szerint azok a képek kerülnek majd törlésre, amelyeken teljes egészében látható akár csak az egyik mell - a jogi meghatározás szerint ahol látható a mellbimbó. Ezek a fotók ugyanis sértik a webszájt felhasználási feltételeit, melyek alapján nem lehet az oldalra obszcén, pornográf vagy szexuális tartalmú anyagokat feltölteni. Schnitt szerint erre azért van szükség, hogy biztosítani tudják, hogy a 120 milliós felhasználói táborral rendelkező Facebook bárki, így gyerekek számára biztonságosan felkereshető oldal legyen.

A Reuters beszámolója szerint azonban a szoptatós babafotók eltávolítása felháborodást váltott ki egyes felhasználók körében, egy amerikai kismama, Kelli Roman például online petíciót is indított "Hé, Facebook, a szoptatás nem obszcén!" címmel. A törlés ellen tiltakozók a szájton is saját csoportot hoztak létre, nemrég pedig egy kis utcai demonstrációt is szerveztek a vállalat Palo Alto-i központja előtt. A szervezők szerint a Facebook üzemeltetői arra is figyelmeztették a babák etetésével együtt fedetlen kebleiket is publikáló anyukákat, ne töltsék fel újra a már törölt digitális fotókat, ez esetben ugyanis kitiltják őket a webhelyről. Egy másik anyuka viszont bizarrnak tartja azt, hogy míg a Facebook eltávolítja a szoptatós fényképeket, addig egy tangabugyis női hátsót bárki feltölthet adatlapjára, ahogy az oldalon aktiválható alkalmazások közül sem tiltják ki például a " Melyik Kama Sutra pozíció vagy te?" címűt.