Feltörték a Miskolci Nemzeti Színház honlapját

Vágólapra másolva!
Hackerek feltörték a Miskolci Nemzeti Színház honlapját, az intézmény feljelentést tesz - írta keddi számában az Észak-Magyarország.
Vágólapra másolva!

A teátrumnak közvetlen anyagi kárt nem okozott a honlap feltörése - közölte Árvai Judit, a Miskolci Nemzeti Színház kommunikációs és marketing vezetője. Hozzátette ugyanakkor, hogy a honlap ideiglenes elérhetetlensége miatt az online jegyvásárlás lehetősége nem élt, továbbá nézőik sem jutottak hozzá információkhoz, ezért a történtek számottevő presztízsveszteséget jelentenek a színháznak, amelynek weboldala azóta újra elérhető.

Árvai Judit azt mondta, hogy a weblap feltörésére irányuló kísérleteket már korábban is tapasztalták, de ilyen mértékű rombolással még nem találkoztak, ezért most a szolgáltatóval együttműködve felülvizsgálják a biztonsági rendszerüket, a kapott eredményeket felhasználva pedig elvégezik a szükséges módosításokat. A hackerek kizárólag a honlap publikus tartalmához férhetnek hozzá, így ebből számukra semmiféle haszon nem származik. A színház feljelentést tesz az ügy kapcsán - olvasható a napilapban.