Hat év múlva a mobilnet lenyomja a vezetékest

Vágólapra másolva!
2015-re Európában többen csatlakoznak majd az internetre mobil széles sávú kapcsolaton keresztül, mint DSL-en vagy kábelneten keresztül - derül ki egy elemzésből.
Vágólapra másolva!

Az Analysys Mason elemzőcég prognózisai szerint 2014-re már 148 millió ember majd használ majd széles sávú internet-elérést biztosító szolgáltatásokat Európában. A társaság azt jósolja, a mobilnet felhasználói tábora éves szinten mintegy 46 százalékkal fog bővülni, 2015-re pedig már többen érik majd el a világhálót 3G-s vagy 4G-s telefonjaikról, mint DSL-ről vagy kábeltévés internetről.

A becslések szerint hat év múlva már a felhasználók több mint fele használ majd mobilinternetet, ráadásul a cég arra számít, egyre nagyobb lesz a feltöltőkártyás ügyfelek aránya is az internetes szolgáltatások használói körében. Míg jelenleg egy átlagos mobilcégnél a feltöltőkártyások mindössze 8 százaléka fizet elő internetelérésre, 2014-re már azt jósolják, hogy 60 százalékuk fog hasonlóképp cselekedni. 2014 végére a távközlési cégek bevételeinek 5,7 százalékát generálják majd az adatátviteli szolgáltatások, míg ez az érték jelenleg csupán 1,7 százalék.