Százmillióan YouTube-oznak az USA-ban

Vágólapra másolva!
A ComScore legfrissebb statisztikái szerint az Egyesült Államokban átlépte a százmilliót a YouTube közönségének száma, vagyis minden harmadik amerikai használja az oldalt.
Vágólapra másolva!

Az online kutatócég mérései szerint az amerikai felhasználók 14,8 milliárd online videót néztek meg januárban, vagyis 4 százalékkal többet, mint decemberben - adta hírül a TechRadar. A legnagyobb mértékben a YouTube nézettsége növekedett, kilencből tíz új néző a Google-féle videomegsztót használta, amely így elsőként tett szert százmilliós közönségre egy hónapban.

Jelenleg az amerikaiak a YouTube-on nézik az összes webes videó több mint 40 százalékát, ami összesen hatmilliárd klipet jelentett a múlt hónapban. A ComScore szerint az amerikaiak fele néz a weben videókat, beleértve a videomegosztókon és a streamekben elérhetőeket is, átlagosan havi száz darabot. A neten megtekintett videók átlagosan 3,5 percesek.

Az amerikai piacon a YouTube százmilliós nézettsége mögött a Fox Interactive áll a második helyen, amely többek között tévésorozatainak epizódjait teszi elérhetővé weboldalán az amerikai nézőknek, és januárban 62,1 millióan nézték. A harmadik helyen a Yahoo oldalai álltak 41,9 millió nézővel, amit a Microsoft követett 30 millióval.

A mezőnyben viszonylag új, feltörekvő szereplő a Hulu.com, amelynek nézői ugyan "csak" 24,5 millióan voltak januárban, de az egy főre eső lejátszások tekintetében ők állnak a második helyen a YouTube után - vagyis sok időt töltöttek az oldalon. Mivel ezen a szájton elsősorban a jogtisztán, a tévéadásokat követően közzé tett teljes hosszúságú műsorok és sorozat-epizódok jelentik a fő vonzerőt, érdekes lenne megtudni, hogy a 20-50 perces felvételeket itt végignézik-e a felhasználók, de erre nem tért ki a ComScore felmérése.