Gyerekeknek szánt Messenger a Microsofttól

Vágólapra másolva!
Ugyan egyelőre csak német változatban érhető el, de már elkészült a Live Messenger gyerekeknek szánt változata: a speciális chatre a szülők regisztrálhatják be csemetéiket, és még pánikgombbal is felszerelték zaklatók ellen.
Vágólapra másolva!

Bár a szolgáltatás a Messenger webes felületét hívja meg, használatához telepíteni kell egy néhány száz kilobájtos kliensprogramot is. A Windows Live Messenger für Kids szoftvert német civilszervezetekkel közösen készítette el a Microsoft, és 8-12 éves korúaknak javasolja a használatát. Az elgondolás alapját az képezi, hogy a szülők regisztrálják be gyermeküket a rendszerbe, és ők hagyhatják jóvá azt is, hogy csemetéjük kontaktlistáján ki jelenhet meg.

Forrás: [origo]
Egyelőre csak német változatban működik

A gyerekeknek szánt chatprogramot egy vészjelző gombbal is ellátták, ezt lenyomva a szöveg kivonatával együtt értesíthetik szüleiket arról, ha fenyegetik vagy molesztálják, ezen kívül segélyvonalakat is el lehet érni a rendszerből. Annak érdekében, hogy a visszaélések lehetőségét minimálisra csökkentsék, a szövegen és a szmájlikon kívül semmi mást, így például képet sem lehet másoknak átküldeni.