Videólejátszó került a Gmailbe

Vágólapra másolva!
Videót és képeket is lehet nézegetni a Google tegnap bejelentett Gmail kiegészítőivel. A levelező ráadásul az elsietett levelek visszavonását is engedélyezi, igaz, erre csak öt másodperce van a felhasználónak.
Vágólapra másolva!

A Gmailbe telepíthető új előnézet funkciónak hála nem kell új böngészőfület nyitni a Flickr és Picasa fotómegosztóra mutató linkek megtekintéséhez. A webalkalmazás emellett még a YouTube videók lejátszására és a Yelp ajánlóoldal értékeléseinek megmutatására tanítható meg.

A levélben linkelt képek és videók a csatolmányok helyén, kis képként jelennek meg, erre kattintva tovább lehet menni a fotómegosztó oldalakra. Még jobb a videók beágyazása, az apró lejátszás gombra kattintva a levélben nyílik meg a teljes méretű YouTube klip, ami tökéletes a zenés válaszlevél-íráshoz.

Forrás: [origo]
Kattintásra megnő a videólejátszó

Már az elküldése után megbánta, hogy elküldte a levelet, esetleg utólag jutott eszébe, még egy beszólás, ami nélkül nem lenne teljes a vita? A Gmail új Undo Send funkciójával a Küldés gomb lenyomása után még öt teljes másodpercig meggondolhatja magát a felhasználó, és visszahívhatja a levelet újraírásra vagy törlésre.

Meggyőző bemutató

Az új funkciók csak a Gmail Labs fülén kapcsolhatóak be, ami a levelezőt magyar nyelven használóknak nem jelenik meg. Elég azonban csak addig átváltani az amerikai angol felületre, amíg az új kiegészítőket bekapcsoljuk, ugyanis ezután a visszavonás és az előnézet funkciók is tökéletesen működnek a magyar Gmailben is.

Az új funkciók legérdekesebbje, a Yelp ajánlók beágyazása sajnos nem használható hazánkban. A közösségi értékelőoldal adatbázisában egyetlen magyarországi helyet sem találtunk. A bemutató viszont elég ahhoz, hogy Gmailen egyeztetett közös sörözésekről - beágyazott térképpel - vagy a levelezőben megbeszélt csoportos pizzarendelésről kezdjünk ábrándozni.