Twitteren üzen az amerikai űrhajós

Vágólapra másolva!
Twitterezve számol be újabb űrmisszióra való felkészüléséről a NASA egyik űrhajósa - jelentette be hétfőn az amerikai űrkutató hivatal.
Vágólapra másolva!

Mike Massimino az ismert mikroblog-szolgáltatás maximum 140 karakteres üzeneteket küld a @Astro_Mike néven, üzeneteit ezen az oldalon lehet majd elolvasni. Az űrhajós a tréning kulisszatitkairól szeretné tájékoztatni az érdeklődőket.

Massimino a következő űrutazásán szakértőként fog tevékenykedni és űrsétára is készül. A tervek szerint május 12-én az Atlantis űrsiklóval indul útnak, a küldetés célja a Hubble űrteleszkóp karbantartása. A közleményből nem derült ki, hogy az asztronauta vajon majd az űrből is twitterezik-e. A NASA már korábban is élt a Twitter közösségi oldal nyújtotta lehetőséggel, amikor a Phoenix űrszonda marsi landolásáról küldött mikroblogos híreket.

Tavaly novemberre, a Phoenix missziójának végére több mint 38 ezren kapcsolódtak be a marsi twitterezésbe. A Twitter kapcsolati hálózatot három éve hozták létre, népszerűsége egyre nő, sok híresség és politikus - így például Barack Obama amerikai elnök - is használja, hogy üzeneteit eljuttassa az embereknek.