A pápa is regisztrált a Facebookra

Vágólapra másolva!
"His Holiness Pope Benedict XVI rajta van a Facebookon" tudatja velünk részleges magyarsággal a pápa Facebook-profilja, amely a múlt hét óta érhető el a közösségi szájton.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyház új stratégiája részeként jelentősen bővítené internetes jelenlétét Ennek keretében XVI. Benedek pápa is elérhető az ismert közösségi szájton, továbbá saját weboldalt is indított Pope2you.net címen, ezen WikiCath néven egy wiki-rendszerű dokumentumtár is elérhető. A Szentszék egyébként 1997 tavasza óta jelen van a világhálón, ekkora indult el a Vatikán honlapja, amely a Vatican.va címen érhető el.

Idén januárban XVI. Benedek pápának saját YouTube-csatornája is indult, ezen az egyházfő tevékenységével kapcsolatos információkat lehet megtekinteni mozgóképes formában. A iPhone-tulajdonosok egy letölthető alkalmazás segítségével a H2Onews című katolikus hírszolgáltató multimédiás szolgáltatásait is elérhetik akár magyar nyelven is mobilkészülékeikről.

A Vatikán új internetes stratégiáját stratégiát az a jezsuita Federico Lombardi atya dolgozta ki, aki régóta a Vatikáni rádió vezetője s, XVI. Benedictek megválasztása óta pedig az egyház sajtóirodájának feje is. Mint elmondta, abban a korban, amikor a televízió után a második legfontosabb információforrássá az internet vált, az egyház nem engedheti meg magának hogy figyelmen kívül hagyja az új kommunikácós formákat.