Nagy roham volt a facebookos webcímekért

Vágólapra másolva!
Már az első percekben százezrével tódultak a felhasználók a közösségi oldalra, hogy lefoglalják a nekik megfelelő felhasználói neveket, amelyek a profiljuk webcímét is meghatározzák.
Vágólapra másolva!

A Facebook itteni idő szerint szombat hajnalban nyitotta meg a felhasználónevek regisztrálásának lehetőségét a felhasználói előtt. A közösségi oldal szervereit az első három percben 200 ezren rohanták meg, hogy lefoglalják maguknak a neveket, majd a regisztrálók száma negyedóra alatt érte el a félmilliót - írja a Mashable.com.

A regisztráció megnyitását követő két órában több mint hárommillió felhasználó foglalt le magának felhasználónevet a szájt több mint 200 millió felhasználójából. Ugyan a Facebook üzemeltetői tartottak tőle, hogy az oldal nem bírja majd a rohamot, összeomlásra nem került sor, annak ellenére, hogy az első percek rohamát követően, másodpercenként 555 regisztrációs kérést kellett kiszolgálniuk, majd amikor mérséklődött az iram, akkor is percenként 278 nevet regisztráltak be a netezők.

A Facebook más közösségi oldalakkal - például a MySpace-szel vagy a Twitterrel - ellentétben csak most vezeti be az egyedi felhasználói azonosítókat, amelyek a facebook.com/felhasználónév webcímen teszik elérhetővé az egyes profiloldalakat. A nevek lefoglalásából a nemrégiben regisztrált cégeket és felhasználókat egyelőre ki is zárták, megakadályozandó a nevek esetleges illetéktelen, spekulatív célú birtokba vételét. A népszerű közösségi oldalon ugyanis egy jó felhasználónév hasonló értékkel bírhat, mint egy domainnév.