A MySpace tömegesen rúgja ki embereit

Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai közösségi oldal, a MySpace ma több, mint 400 alkalmazottját bocsátja ma el, ezzel 30%-kal csökkentve dolgozói létszámát. A tulajdonos átszervezésre és a piaci realitásokra hivatkozik.
Vágólapra másolva!

A tegnap kiadott sajtóközlemény szerint annak az átalakítási tervnek részeként, amely egy innovatívabb, hatékonyabb és vállalkozóbb szellemű társaságot céloz meg, a MySpace 30%-kal csökkenti dolgozói létszámát. A leépítéssel, amely a vállalat összes részlegét érinti az Egyesült Államokban, a hazai foglalkoztatottak száma ezerre csökken. Jonathan Miller, a tulajdonos News Corporation digitális médiáért felelős vezetője szerint a MySpace a mai piaci realitásokhoz képest túl nagyra nőtt, ezért szükséges az átalakítás.

Az elbocsátások egyelőre csak a cég hazai szervezetét érintik, de a TechCrunch értesülése szerint hamarosan a világszerte közel 30 iroda alkalmazottai közül is elküldenek száznál többet. A MySpace alkalmazottainak száma azonban még a leépítések után is nagyobb lesz, mint a fő rivális Facebook-é, ahol körülbelül 900-an dolgoznak. Az elbocsátásokat vezénylő, a vállalat élére idén áprilisban kinevezett Owen Van Natta egyébként korábban a Facebook egyik felsővezetője volt.

Az itthon elsősorban zenei közösségéről ismert weboldal fejlődése az utóbbi időben lelassult, a nemzetközi porondon pedig jócskán alulmaradt a Facebookkal szemben, s 130 millió felhasználójával otthon is visszacsúszott a második helyre az immár 200 milliós táborával piacvezető Facebook mögé.