Feltörtek egy magyar torrentoldalt

Vágólapra másolva!
A felhasználók azonosítóit és jelszavait vitték magukkal a támadók, akik a legnagyobb magyar sorozat-trackerre törtek be. Mivel máshol is kutakodhattak, az üzemeltetők feljelentést tettek ellenük.
Vágólapra másolva!

A torrentoldal elleni támadásról az Asva.info fájlcserélő hírportál adott hírt (amelynek nincs köze a jogvédő szervezethez). A híroldalon nem nevezték meg a feltört torrentoldalt, csak azt, hogy a legnagyobb magyar sorozat-trackerről van szó, de ennek alapján minden bizonnyal a Bitgate nevű szájt lehetett a célpont. A torrentszájt elleni támadás még július 4-én történt.

Az oldal üzemeltetőinek közleménye az alábbiakat írja a támadásról: "Július 4-én behatolás történt az adatbázisunkba, mely révén felhasználónév és jelszó párokat loptak tőlünk. Minden jelszót egy irányú titkosítással tárolunk, így ebből más oldalakon gondotok nem származhat, még akkor sem ha egyezőt használtok mindenhol. Ez miatt (sic) felhívjuk a figyelmeteket, hogy amennyiben account lopást észleltek, azonnal jelezzétek. Külön figyelmet fordítunk a dologra."

Az Asva.infón keresztül az oldal egyik üzemeltetője azt is közölte, hogy a támadás adatait részletesen rögzítette a szerver, és mivel a behatolás nem csak a torrentezőket kiszolgáló trackert érintette, hanem más állományokat is. Ezért a szájt gazdája feljelentést tett a rendőrségen illetéktelen behatolás, adatlopás kísérlete, üzleti információk illetéktelen eltuajdonítása és üzleti titok megsértése miatt, a támadók rögzített IP-címeit pedig átadta a hatóságoknak.