Készül az ingyenes webes Office

Vágólapra másolva!
A Microsoft visszavág a piacát igen csak megtépázó Google-nak: az Office 2010-es változatából ingyenesen használható webes verzió is készül, amely ugyanazt nyújtja majd, mint a PC-re telepíthető változat.
Vágólapra másolva!

A Google Docs (Dokumentumok) online irodai szoftvercsomagja sok felhasználót elhódított a jól megszokott Microsoft Office-tól az elmúlt években, főleg azért, mert könnyen kezelhető és teljesen ingyenes. A redmondi szoftvercég most megpróbálja visszahódítani a weben elvesztett felhasználókat, és hétfőn bejelentette, hogy az Office 2010-es változatából egy ugyancsak ingyenes, böngészőn keresztül is használható verzió is készül Office Web Apps néven.

A Microsoft ígérete szerint a webes szövegszerkesztő ugyanolyan teljes funkcionalitással rendelkezik majd, mint a rivális Google Docs, vagyis létrehozni, szerkeszteni és letölteni is lehet majd belőle dokumentumokat. A felhasználók számára viszont komoly érv lehet, hogy a webes szoftverek kezelőfelülete is ugyanúgy néz majd ki - vagyis mindent ugyanott találnak majd benne -, mint az asztali, vagyis PC-re telepítendő szoftvereké, beleértve a "szalag" névre keresztelt újszerű menürendszert.

http://www.youtube.com/v/O6ckJLCXCv4&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1

A Microsoft videója webes szoftverekről

Az elemzők szerint ez elsősorban a vállalati környezetben elterjedt Excel miatt lehet fontos, az utazó üzletemberek ugyanis ezek után a megszokott felületen keresztül érhetik majd el a fájljaikat. A Web Appst elsősorban Internet Explorerre optimalizálják majd, viszont arról is gondoskodnak majd a fejlesztői, hogy a benne tárolt dokumentumok Firefoxban és Safariban is tökéletesen jelenjenek meg. A webes irodai csomagot a Microsoft már demózza a kiválasztott tesztelőknek, de teljes körűen csak az Office 2010 megjelenése után lesz elérhető.