Térhatású videók a YouTube-on

Vágólapra másolva!
Sztereoszkópikus megjelenítési technológiát használó, azaz például eltérő színű lencsékkel ellátott szemüveggel nézhető felvételek megjelenítésére alkalmas modult fejlesztett a videomegosztóra céges hobbiprojektjeként a Google egyik alkalmazottja.
Vágólapra másolva!

A videomegosztó szájt fórumán YouTubePete néven kommentáló fejlesztő bevallása szerint megoldása egyelőre csupán egy olyan mellékprojekt, amelyen a keresőcég minden alkalmazottja munkaidőjének 20 százalékát fordíthatja.

http://www.youtube.com/v/9j-uRTsHC9k&hl=en&fs=1&

Mint a beágyazott tesztvideón is látszik, a 3D-s látvány előállításához sztereoszkópikus megjelenítést használ a beágyazott lejátszó, melynek YouTube-os aloldalán egy legördülő menüből az érdeklődők azt is kiválaszthatják, hogy milyen típusú szemüveggel vagy egyéb nézőkével rendelkeznek, a lejátszó ehhez igazodva állítja elő a térhatású látványt. Bár valószínűtlen, hogy a térhatású videók a közeli jövőben tömegével jelennének meg a videomegosztón, a technológia maga rendelkezik létjogosultsággal, a múlt héten munkatársunk a 3D-s látványt biztosító videojátékos ketyerét próbált ki.