Továbbra is támadják a Twittert és a Facebookot

Vágólapra másolva!
A Twitter, a Facebook és a LiveJournal hétfőn bejelentették, hogy a közösségi oldalak ellen jelenleg is folynak a kibertámadások, melyek a múlt hét második felében kezdődtek meg, és egy időre az előbbi mikroblog-szájt ideiglenes leállását is okozták. Jelenleg mindhárom webhely állja a rohamokat.
Vágólapra másolva!

Biz Stone, a Twitter társalapítója közölte, hogy a támadások folytatódnak, de most már jobban tudták kezelni őket, éppen ezért a blogportál online maradt és rendszereik is tökéletesen működnek.

Hasonló támadások érték a Facebookot és a LiveJournalt, melyek szolgáltatásait ugyancsak megpróbálták túlterhelni ismeretlen hackerek. Ugyan a LiveJournal működését nem sikerült megakadályozni, viszont a DDOS támadások igazi célpontja, egy grúziai blogger nem tudott a szolgáltatáson belüli saját oldalára fellépni. A blogger egy Tbilisziben adott nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy szerinte Oroszország állt a támadások mögött és azt próbálták elérni, hogy elhallgattassák kritikáit a grúz-orosz háborúval kapcsolatban. Az internetes biztonsági specialisták szerint a támadások forrását nem lehet biztosan meghatározni, egyelőre senki sem vállalta azokat fel.

A Tbilisziben élő Cyxymu becenevű blogger az egy évvel ezelőtt dél-oszétiai területen vívott orosz-grúz háborúval kapcsolatban a Twitteren rendkívül éles hangon bírálta az orosz vezetést, és az orosz államfőnek, Dmitrij Medvegyevnek is írt egy nyílt levelet, amelynek linkjét megosztotta a Twitteren - ezért támadták szerinte az oroszok meg a blogportált. A Twitter azért is kedvenc célpontja az ilyen jellegű hackertámadásoknak, mert az elnyomott országokban sokan csak a mikroblog oldalon keresztül tudják hangoztatni "lázadó" nézeteiket.