Twitterezésbe kezdett a magyar kormány

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Hivatal saját csatornát indított el a Twitteren, de - legalábbis egyelőre - nem azért, hogy a politikai eseményekről tájékoztassák az internetezőket. A MEH egyik munkatársa az augusztus 20-i ünnepi eseménysorozatról számol be 140 karakteres üzenetekben.
Vágólapra másolva!

Július 24-én indult el a Miniszterelnöki Hivatal Twitter-csatornája http://twitter.com/augusztus20 webcímen, amelyen már az ünnepségsorozat előkészületeit is közvetítették. Az aktuális események között az Ország Tortája rendezvénnyel, a győztes torta kiválasztásával és bemutatásával kapcsolatos hírek szerepelnek. A twitteres csatornát a Kormányszóvivői Iroda ma mutatta be hivatalosan is sajtó képviselőinek, ezen az állami ünnep történetébe, a programok részleteibe és kulisszatitkaiba is bevezeti a szerző az érdeklődőket.

A kormányzat a Facebook közösségi oldalon is aktivizálta magát, ott a www.facebook.com/orszagtortaja címen követhető a fentebb említett esemény. Az ünnepi rendezvénysorozathoz hagyományos weboldal és blog is tartozik. A Magyaroszág.hu portálon a www.magyarorszag.hu/augusztus20 címen tekinthető meg az ünnepi program, és ennek részleteiről a www.augusztus20.freeblog.hu címen olvasható blogon is beszámolnak a MeH munkatársai.