Depresszió ellen is jó a videojáték

Vágólapra másolva!
Jó hatással lehetnek a depressziósokra a videojátékok, mutatta ki a Pop Cap Games által finanszírozot kutatás első fázisa. A cég további vizsgálatokt tervez, hogy kiderítsék, valóban javít-e a szorongókon a kőpakolgatós játék - írja a Washington Post.
Vágólapra másolva!

A cég progamjainak kedvező hatására Gail Nichols, egy depresszióban szenvedő 49 éves játékos hívta fel a Pop Cap figyelmét. Nichols elmondta, hogy amikor nem tud elaludni, akkor a játékokhoz fordul segítségül. "Nap közben lehet találni valakit, akivel beszélgethetek" - mondta a nő, hozzátéve, hogy a játékok nagy segítséget jelentenek, hogy kibírja reggelig.

A meglepő megkeresés után az alkalmi játékosokat megcélzó Pop Cap elindított egy kutatást, hogy kiderítse, más depressziósokra is kedvezően hatnak-e szoftverei. Az önkéntesek segítségével végzett felmérés pozitív eredménnyel zárult. A Bejeweled-t játszók hangulata és szívritmusa kedvezőbb képet mutatott, mint a videojátékkal nem játszó csoporté.

A legendás kőrakodós Bejeweled játékot gyártó cég tovább vizsgálja a furcsa jelenséget. A tesztek következő szakaszában azt próbálják kideríteni a kutatók, hogy a stressz kimutatható, élettani hatásai is csökkennek-e a sokat videojátékozó pácienseknél.

A kőpakolgatós Bejeweled-be könnyebb belefutni, mint elkerülni azt. A játék megtalálható a Facebook-on, ahol ráadásul ismerőseinkkel mérhetjük össze pontszámunkat. A közösségi oldal lehetőségeit inkább kihagyó játékosok pedig a gyártó honlapján is megtalálják a játékot.