Egyelőre túlzsúfolt a Google Monopolyja

Vágólapra másolva!
Szerdán elindult a keresőórás és a Hasbro online társasjátéka, a Monopoly City Streets, melyben színes kartonpapír helyett a Google térképe szolgáltatja a játékteret. A szerverek egyelőre nem tudnak megbirkózni a felhasználók rohamával, így a promóciós célú játék még igen döcögősen működik.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint jövő január végéig tartó, webböngészőből elérhető játék a Google Térképek webes felületére épül, azaz valódi városok térképei szolgálnak a játék alapjául, sajnos a műholdképeket a játékban nem lehet lekérni. Mint a Monopoly City Streets gyakran feltett kérdéseiből kiderül, azokat az utcákat lehet megvásárolni, amelyek az OpenStreetMap adatbázisában is megtalálhatók. A Google tájékoztatása szerint egyébként a Monopolyban csak azok az országok városai vehetnek részt, amelyek térképeit az adott kormányzat jóváhagyta, így például Észak-Koreában senki sem létesíthet virtuális hotelt.

Forrás: [origo]
It
t lehet kipróbálni a Monopoly City Streetset - képek a játékból

A promóciós célokat is betöltő webes játék angol, német, spanyol, francia és holland nyelven érhető el, és a Google térképével fogadja a játékost, aki hárommillió virtuális dolláros kezdőtőkével kezdheti meg tevékenységét. Az utcák megvásárlásához duplán kell kattintani a térképre, ekkor megjelenik egy lista a közelben lévő, még elérhető utcákról, s az első tranzakció elvégzésekor kell regisztrálnia is az érdeklődőnek a játékba.

Nincs dobókocka, csak bérleti díj

Start mező és kockadobás helyett automatikusan, mindennap kasszírozhatják a játékosok az általuk birtokolt épületek után járó bérleti díjat, de adni-venni is lehet majd az utcákat, ezenkívül játékostársak orra alá is lesz lehetőség borsot törni. A frissen elindult Monopoly City Streetsben az összes lényeges funkció működik már, azonban a játék egyelőre rendkívül lassan reagál: öt-tíz percet is kell várni egy-egy keresés után, de lassan történik az épületek kiválasztása is. A szemgyönyörködtető, csinos grafika egy darabig leköti ugyan a játékost, de egy idő után unalmassá válik a sok várakozás, érdemes későbbre halasztani a próbálkozást, bár ennek az a veszélye, hogy mások happolják el a kiszemelt utcákat.

Forrás: [origo]
A BIX-et már megvette valaki

Már fogynak a pesti utcák

Bár a Monopoly társasjátékot reklámozó szájt a terhelés nyomán alig működik, estére a Budapest-térképen már számos utca elkelt, valaki már megvette az Árpád hidat, feltűntek az első villák a Rózsadombon is. Sajnos valamelyik geek már elvitte a Victor Hugo utcát, viszont mi lecsaptunk a Szent István körútra, és lefoglaltuk a szerkesztőség közelében lévő Magyar Nobel-díjasok útját is.