Obama szerint veszélyes a Facebook

Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai elnök az amerikai tinédzserek figyelmét hívta fel arra, hogy  komoly veszélyeket rejt, ha túl sok információt osztunk meg idegenekkel a Facebookon vagy hasonló közösségi szájtokon - ez ugyanis például álláskeresés során is visszaüthet.
Vágólapra másolva!

Obama annak kapcsán nyilatkozott a közösségi oldalak használatáról, hogy egy amerikai cég tanulmánya szerint egyre több munkáltató néz utána a Facebookon, a MySpace-en és hasonló szájtokon leendő dolgozóival kapcsolatos információknak. A Careerbuilder.com júniusi felmérése szerint a cégek 45 százalékánál néztek már utána állásra jelentkezőknek közösségi oldalakon. Az amerikai elnök egy 14-15 éves diákokkal tartott beszélgetés során fejtette ki véleményét a szociális hálózatokról az egyik gyerek azon kérdésére válaszolva, miként lehet valaki az Egyesült Államok elnöke - számolt be a Reuters.

"Nos, néhány gyakorlati tanácsot adnék: először is mindenkit arra kérek, figyeljen arra, miket publikál a Facebookon, mivel a YouTube-korszakban bármi, amit az embert tesz, később az életében még visszaüthet. És mivel még fiatalok vagytok, ti is gyakran követtek el hibákat, és csináltok ostobaságot " - mondta Obama, aki egyébként maga is használja a Facebookot és többek közt a Twitter mikroblog szolgáltatást is. Az elnök azt nem részletezte, mit ért hibák alatt, noha még egy korábbi alkalommal beismerte, hogy fiatalabb korában kipróbálta a drogokat.

A Careerbuilder tanulmányából egyébként az is kiderült, hogy a munkáltatók 35 százaléka bukkant már olyan információkra - például droghasználatra utaló szövegekre, ügyfelek szidalmazására vagy nem helyénvaló fotókra - a közösségi szájtokon a jelentkezőkről, amelyek nyomán inkább nem alkalmazták az illetőt.