Prostiértékelő szájtot záratnának be Schwarzeneggerrel

Vágólapra másolva!
A brit esélyegyenlőségi és nőügyi miniszterasszony arra kérte Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzót, hogy zárassa be azt az amerikai honlapot, amelyen brit prostituáltak szolgáltatásait értékelhetik a látogatók. A szájt gazdái szerint a bezárásnak nincs jogi alapja, de a balhéval jó reklámot csaptak nekik.
Vágólapra másolva!

Harriet Harman a brit munkáspárt éves konferenciáján beszélt arról, hogy be akarja záaratni Punternet nevű oldalt, amelyen a látogatók értékelhetik az ott hirdető prostituáltak szolgáltatásait. A nőügyi miniszterasszony úgy véli, egy ilyen oldal csupán fokozza az igényt a prostitúció iránt, ráadásul a lealacsonyítja a gyengébbik nem képviselőit hasonló módon, mint ahogy az szállás vagy étteremértékelő szájtokon történik - írja a Reuters.

Harman közölte, jelezte aggályait az amerikai brit konzulátus vezetőjének, és rajta keresztül arra kérte fel Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzót, hogy zárassa be a szájtot. A prostitúció maga egyébként nem illegális tevékenység Nagy-Britanniában, bár a hozzá kapcsolódó egyéb tevékenységek, például a járókelők leszólítgatása, vagy a szolgáltatások hirdetése már igen. A miniszterasszony egyébkétn azt is el akarja érni a brit kormánynál, hogy legyen büntethető az, ha valaki egy futtató alatt tevékenykedő prostituálttal bonyolít le aktust.

A szájt működtetői Harriet Harman nyilatkozataira reagálva saját címlapjukra is befűzött, egyébiránt udvarias hangvételű nyílt levélben kifejtik, nem hiszik, hogy Scwarzenegger kormányzó bezáratná az oldalt, mivel az eddig is a helyi törvényeknek megfelelően működött. Az oldal üzemeltetői azt is megjegyzik, hogy mindez annak dacára van így, hogy az Egyesült Államokban a brit szigetországban jóval szigorúbb törvények vonatkoznak a prostitúcióra. Fogalmazásuk szerint a fizetős, konszenzuson alapuló szexuális szolgáltatásokat bemutató szájtok épp az ismeretek bővítését célozzák. Irónikus módon az oldal gazdái az azon hirdető hölgyek nevében megköszönik a brit miniszterasszonynak, hogy ráirányította a figyelmet az oldalra, ez nemzetközi hírekben való megjelenés ugyanis jelentős növekedést generált a szájtnak.