Milliókat fizethet a spamkirály a Facebooknak

Vágólapra másolva!
Egy amerikai bíróság határozata értelmében az amerikai önjelölt spamkirálynak, Sanford Wallace-nak több mint 130 milliárd forintnak megfelelő kártérítést kellene fizetnie a Facebook közösségi szájtnak.
Vágólapra másolva!

Az ügyében eljáró bíróság 711 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte a magát már a kilencvenes évek óta "spamkirályként" emlegető Sanford Wallace-t a 2003 óta létező CAN-SPAM törvény megsértése miatt. A spammer cége kéretlen reklámüzeneteket terjesztett a közösségi szájton, illetve ezekkel szemetelte tele egyes felhasználók üzenőfalait is.

Ugyanakkor azt a közösségi szájt működtetői is elismerték, nem tartják valószínűnek, hogy Wallace ki fogja fizetni a kártérítést, de azt remélik, a tetemes összegű bírság kiszabása elrettenti majd a kéretlen reklámozásban érdekelt egyéb cégeket. A Facebook egyébként eredetileg 7 milliárd dolláros kártérítést szeretett volna jogi úton bevasalni a spammeren, akinek cége a fent említett törvényt 14 millió alkalommal sértette meg - írja a Telegraph. Bár az ügyben még nem született végleges ítélet, a spammer nagy eséllyel számíthat letöltendő szabadságvesztésre is. A tavalyi évben a Facebook már pert nyert egy másik társasággal szemben, amely szexuális tartalmú üzenetekkel bombázta a felhasználókat - végül 873 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie.